dinsdag 16 november 2010

Aan het werk voor het openhuis

Volgende week donderdag heb ik een open huis . Dan kunnen vrienden en kennissen mijn sieraden in het echie komen bewonderen. Ben nu bezig om wat leuke kleine kadootjes te maken voor de feestdagen.
Gisterenavond kralenbolletjes zitten rijgen voor oorbellen en voor vandaag staan de boekenleggers op de planning.
De kleine kralen liggen dus nu heel even stil en hebben plaats gemaakt voor crystal en mooie lampworkkralen.

Volgende week mag ik weer met de kleine kralen spelen . Heb een bestelling geplaatst bij di marca online voor hele mooie kralen van miyuki.
Het is een soort lange druppel . Heb al ideeën in mijn hoofd wat ik er mee wil maken.
Hieronder een foto van de kralen . Zijn ze niet supermooi. Wat ik in mijn hoofd heb word een bruidssieraad .

Ook ben ik nog aan het wachten op een boek uit engeland. Het is een nieuw boek van Jean Campbell. Er staan sieraden in met swarovski kralen die gebasseerd zijn op oude hollywood film sieraden. Hoop dat hij snel op  mijn matje valt in de gang. Vandaag zal wel  niks worden ivm de staking van de post.


vrijdag 12 november 2010

Oorbellen van shaped beads

Deze oorbellen zijn gemaakt volgens patronen van diana fitzgerald uit het boek Shaped beadswork.
Erg leuk om te maken en ik heb van de patronen nu oorbellen gemaakt zodat ik de verschillende vormen allemaal een keer kon maken. Wil binnenkort de vormen weer maken en dan verwerken in een ketting of armband.




Cabochonketting in koper-brons kleur

Een ketting gemaakt van delica's in koper-brons kleur. De hanger is groen van kleur en gemaakt van kunstof.Verder is zijn er koperkleurige glaspares verwerkt en kralenkapjes. De ovale shaped beads zijn volgens een patroon van Diana Fitzgerald uit het boek shaped beadwork.
De ketting is afgewerkt met een brons lobster slot en verlengketting.

woensdag 3 november 2010

wikkel armband

Naar een patroon van Bead and Button uit Creative beading vol 5
Gemaakt in het wit met zilver ik heb gebruik gemaakt van Miyuki delica's nr 11 ,swarovski rivoli en bivones in crystal kleur.


dinsdag 2 november 2010

fireline test

Sinds van de week ben ik bezig met andere draad. Werd een beetje knetter van c-lon dat raakte in de knoop brak als ik het strakker aantrok en dat werkte niet echt lekker.
Dus ik opzoek naar ander draad. Kwam uit bij fireline dit is gevlochten visdraad die niet kreukt ,je kan er niet met je naald doorsteken en minder knopen.
Ook de kans op breuk is stukken minder zeker als je met bicones werkt.
Gisterenavond uitgeprobeerd met een peyote armband. En de conclusie tot nu toe is top. Het werkt heel erg lekker is flink stevig en geeft een mooi glad resultaat.
Alleen jammer dat het maar beperkt in kleuren te verkrijgen is. Heb nu ook de grijze variant besteld .
Om het knopen tegen te gaan kan je voor dat je de draad gebruikt deze even tussen je nagels van je duim en wijsvinger door te halen. Dan heb je minder kans op knopen
Eindconclusie is dat ik het vaker ga gebruiken zeker bij werkjes waar het draad niet echt zichtbaar is.

maandag 1 november 2010

Ketting naar patroon garden necklace

Deze ketting heb ik vaker gemaakt. Het is een heerlijk rijgpatroon bekend onder de naam Garden Necklace. Ik heb hier gebruik gemaakt van 4mm glasparels ,geelgouden 4mm kristallen bicones en mat gouden miyuki delica's .
Het slotje is een verguld schuifslotje met een roosje.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...